NYHEDSBREV
   Nyhedsfeed
 

PROJEKT FRIVILLIG

- ET TILBUD TIL DIG
 
 
HVAD ER PROJEKT FRIVILLIG?
Projekt Frivillig er et tilbud til jer elever på ungdoms- uddannelserne i Danmark om, at udføre et stykke frivilligt arbejde i løbet af jeres ungdomsuddannelse. Der er tale om et afgrænset forløb med minimum 20 timers frivilligt arbejde - men uden for skoletid. Dette projekt er blevet oprettet for at introducere elever til den frivillige verden og for at tilbyde jer et Frivilligbevis, som kan vedlægges jeres eksamensbevis. Erfaringer fra den frivillige verden kan ofte bruges til noget senere - måske er det det, der afgør, om du vinder kampen om drømmejobbet.
HVAD KAN JEG LAVE AF FRIVIL- LIGT ARBEJDE?
Vi ønsker, at I så vidt muligt selv skal være med til, at forme og udvikle jeres projekter, så det bliver lige præcis dét projekt, du drømmer om.

De eneste betingelser er, at projektet skal vare minimum 20 timer og at projektet er til gavn for enten korpset eller de enkelte troppe. Et forløb kunne for eksempel gå ud på, at du deltager som lederassistent hos én af de yngre grene i troppen. Et andet kunne handle om deltagelse i planlægningen eller
afviklingen af en lejr og et tredje kunne omhandle et stykke praktisk arbejde, som du udfører for troppen eller korpset. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Hvis du har en god idé til et projekt, kan du altid kontakte korpsets Projekt Frivillig koordinator, som vil forsøge at hjælpe dig og vejlede dig igennem dit projekt.
 
FRIVILLIGBEVISET
Når du har afsluttet dit
Projekt Frivillig forløb, får du
et Frivilligbevis for din
frivillige indsats. Et Frivilligbevis kan vedlægges dit eksamensbevis som dokumentation for, at du har udført et afgrænset frivilligt forløb af min. 20 timers varighed i løbet af din ungdomsuddannelse. Dette kan være en stor fordel i forbindelse med fremtidige jobs og studier.
HVORDAN KOMMER JEG I GANG?
1. Overvej dit projekt meget grundigt. Kan det lade sig gøre? Har du tid til at gennemføre projektet? Er projektet gavnligt for
 troppen/korpset? Tager projektet minimum de 20 timer, som er et krav?
2. Kontakt din trops Projekt Frivillig kontaktperson og korpsets Projekt Frivillig koordinator - tal projektet grundigt igennem med begge parter. Sørg for, at forventningsafstemme, så du ved, hvad der forventes af dig og hvad du kan forvente under forløbet.
3. Du er nu klar til at starte dit projekt.
4. Efter endt projekt er det din opgave, at udfylde Frivilligbeviset med
korrekte oplysninger og derefter sende det til Projekt Frivillig
koordinatoren, som vil underskrive dit bevis og sende det tilbage til dig.
5. Du har nu gennemført dit Projekt Frivillig forløb og har fået dit Frivilligbevis, som kan vedlægges dit almindelige eksamens-
bevis.
 
 
 
LÆS MERE PÅ
www.projektfrivillig.dk
PROJEKT FRIVILLIG KOORDINATOR
Signe Fjællegaard, Fugl Phønix Trop
Tlf.: 26 29 88 80 - E-mail: fjaelle(at)hotmail.com

 

Folder om projektet

De Gule Spejdere | info(at)gulspejder.dk
Jyskweb 2008