Sct. Georgs budskab 2017.

Kære gule spejder søstre og brødre! Så blev det atter den 23. april ”Sct. Georgs dagen”, dagen hvor ikke blot vi, men alverdens spejdere mødes med deres spejderkammerater og gentager deres ulve-, stifinder- og spejderløfter.

Det er ikke bare en tradition, men en stund hvor man bør kigge indad i sig selv og tænke: ”Har jeg levet op til det jeg lovede sidste år?”

Vi starter med en lille solstrålehistorie:
En af Grøndals ulveunger ser en dag under leg i skolegården, en veninde falde og slå sin arm. Vores lille kvikke ulv har sit spejdertørklæde med i skoletasken og anlægger straks en armslynge på veninden og får hende til skolesygeplejersken. Og ja! Armen var brækket. Dette viser hvad en lille snarrådig ulv, med lidt viden og et spejdertørklæde kan udrette.

Der er fortalt mange versioner om Sct. Georgs kamp mod dragen de sidste mange hundrede år. Jeg vil dog hæfte mig mere ved symbolikken.

Ridderen Sct. Georg symboliserer for os den kække spejder, der med stil og smil altid er klar til at hjælpe andre i nød - uden at forvente noget til gengæld. Som den lille ulv, der selvfølgelig har tørklædet med i skole ”hvis nu der skulle ske noget”!

Men når det så er sagt, så får man ofte noget til gengæld, da man med sin hjælpsomhed har kastet en ”god sten” i vandet, der sender positive bølger i alverdens retninger. Disse vil ramme andre, der forhåbentligt vil inspireres og motiveres til også at gøre en god gerning og smide en ”god sten” i vandet, så positive bølger vender tilbage til dig.

Dragen symboliserer det som vi som spejdere kæmper imod; som ondskab og uretfærdighed og i det hele taget en doven og ligegyldig holdning til vores omgivelser som f.eks. mobning og ikke at beskytte miljøet, eller noget så simpelt som en brækket arm.

At være spejder åbner også en masse døre her i livet, fordi folk ved, at en spejder er en person med hjertet på rette sted, som ved og kan en masse og altid er til at stole på. En spejder tager ansvar for sig selv og for sine omgivelser.

Når jeres Sct. Georgs Dag er ved at slutte, håber jeg at I alle vil slutte ring og synge ”Nu flyver mørkets fugle ud”, da den sang altid rører mig dybt.
Så med varme gule spejder hilsner og et ønske om at I med opsmøgede ærmer og gåpåmod, må få god vind i årets turneringer.

Martin Bæhring
Grøndal Trop


DEL PÅ:

For udprint