Hilsen fra Spejderchef Per Stigaard.

Kære alle.
Så kom vi godt i gang med året 2019. Lige nu er vinterferien over mig og jeg sidder og tænker tilbage, ikke kun på sidste år men på de sidste 14 år hvor jeg har haft den store ære at være Spejderchef for De Gule Spejdere.
Meget er sket i de år. Jeg er stolt af det vi har opnået som spejdere. At vi er lykkedes med at holde fanen højt og vise, at vores drøm om at dansk spejderkorps der holder de gode gamle spejderdyder i hævd, er lykkedes så godt. Jeg mærker tydeligt, når jeg færdes blandt udenlandske spejderledere, at De Gule Spejdere har en høj status. At vi står for godt gedigent spejderarbejde og at vores færdigheder som spejdere ikke fejler noget. Det varmer mit gamle spejderhjerte at se gløden i øjnene på dem når talen falder på De Gule Spejdere.
Sidste år var også et godt spejderår for os. Vi havde sat nogle mål for hvad vi skulle tilby-de vores medlemmer og dem nåede vi. Vi havde forskellige kurser, Wagadugoløb, alle vores traditionsrige turneringer, en del grupper var på Euurocamp og der blev holdt et væld af møder rundt omkring i korpset samt i Korpsstyrelsen. Vi har en god Korpsstyrelse der er i en god gænge og hvor arbejdet kører stille og roligt. Vi har ikke uanede kræfter da vi også skal passe arbejde og egne spejdergrupper, men vi får alligevel meget arbejde fra hånden i løbet af året.
Korpset tæller ved indgangen til 2019 957 medlemmer og 17 grupper. Det er meget flot. Vi har en stille og rolig tilgang, lige sådan som vi gerne vil have. Vi forsøger stadig at få grupperne til at køre stabilt og med fornuftige medlemstal og starter ikke nye grupper op. Dermed følger vi det mandat som Korpsstyrelsen fik for nogle år siden af den samlede ledergruppe. Konsolidering frem for ekspansion.
Når jeg den 16. marts tager til Korpsstyrelsesmøde er det sidste gang som Spejderchef. Det samme sker den 13. april når vi mødes til årets Korpsrådsmøde, hvor jeg giver stafetten videre til en ny Spejderchef.
Det bliver mærkeligt og nok også lidt vemodigt, men jeg glæder mig over det spejderkorps som jeg giver videre til min efterfølger.

Med spejderhilsen
Per Stigaard
Spejderchef

DEL PÅ: