Pionerlejren

 

En pionerlejr?! Da jeg i sin tid foreslog Lejrchefen, at der på Korpslejren skulle være en Pionerlejr, lød han noget skeptisk, men jo tættere vi kom på lejren, des mere realistisk blev det, at der for første gang i nyere tid skulle være en sådan lejr at finde på vores Korpslejr. Da vi i sidste ende sad med 15 tilmeldinger, var der ingen tvivl - pionergrenen er større end den før har været og selvfølgelig skulle vi have vores egen lejr.
Da vi ankom til Jamborettepladsen, var alle lidt usikre på, hvad der skulle ske, men én af de gode ting ved at være Gul Spejder er, at vi alle kender hinanden, så der gik ikke længe, før folk havde fundet hinanden igen og arbejdet startede så småt. Indenfor kort tid havde vi rejst et telt, der vist slog fast, at nok var vi en lille gruppe, men vi ville bestemt ikke overses. Et langbord med overdækning tog form og et brusebad med varmt vand vakte stor beundring hos de fleste af vores gæster.
Vores største projekt var dog vores blide, som alle drengene i lejren var meget begejstrede for. Vores mentor, Dennis fra Frie Fugle, som er garvet blidebygger, anbefalede, at vi ikke byggede selve konstruktionen højere end et par meter, og da han opdagede, at den var nærmere 3½ meter end de 2 meter, han havde anbefalet, blev selv han en smule grebet af spændingen. Det lykkedes os desværre aldrig, at skyde så langt, som vi havde håbet på, men det var nok meget heldigt for dem, der boede i campingvogn.
Én ting er sikker. Efter otte dage i Rold Skov er der uden tvivl blevet stiftet mange venskaber og dannet grundlag for meget godt pionerarbejde i fremtiden. Ideerne til en snarlig reunion er allerede på bordet, så mon ikke vi går et spændende spejderår i møde?

Der skal lyde en stor tak til arrangørerne for en fantastisk lejr og for muligheden for, at prøve en pionerlejr af!

Tak for en god lejr og på gensyn!
Signe Fjællegaard, Fugl Phønix

DEL PÅ: