Lands Patrujle Turneringen 12. - 15. oktober 2019


Hvert år i efterårsferien, i uge 42, afholdes der Lands Patrulje Turnering (LPT) for spejderne(12-18 år). Turneringen starter lørdag og varer til tirsdag. Turneringen er for alle spejderpatruljer og der dystes i traditionelle spejderfærdigheder.
 
LPT ligger i rimelig faste rammer fra år til år, men lejrledelsen kan lave afvigelser. Der bygges først og fremmes lejrsport på et areal af 10*10 meter. Her slås patruljetelt op, laves overdækket køkkenbord, spisebord, huggeplads, bålsted, indgangsportal, fedtfælde, affaldsstativ osv.
Der løbes to orienteringsløb, et dag o-løb og et nat o-løb. Et fast element er ligeledes hejken, som kan være med eller uden overnatning i biuak. På hejken kommer patruljen igennem sjove opgaver, der afprøver deres gennerelle spejderkunnen.
Der laves en hemmelig opgave, som traditionelt er håndværkspræget, aftensmaden der selvfølgelig laves over bål bedømmes og om morgenen er der havregrødsdyst, hvor man skal fremstille den lækreste havregrød på kortest mulig tid.
Egentlig starter turneringen allerede hjemmefra, da der laves en foropgave. Denne anvendes ofte på turneringen i en form for dyst.
En af aftenerne er der stort festligt lejrbål, med sange og underholdning. Patruljerne opfører sketches som ligeledes tæller med i turneringen.
Hver morgen bedømmes Up-to-standard, hvor patruljens lejrplads gennemgås. Her skal der være teltorden, rydet op på pladsen, gryderne skal være rene osv.
Løbende gennem lejren vurderes turn-out, hvilket er hvordan patruljen samarbejder, taler sammen og hvordan den gennerelle udstråling er.
Den sidste dag løbes forhindringsbane, bygget af pionerer og rovere. Dette er noget spejderne ser frem til, da man tit er godt mudret ind efter dette.
 
For at blive blandt de bedste patuljer kræver det først og fremmest, at man er dygtige spejdere, men det er bedre, at være forholdsvis god til det hele, end at være supereksperter på et lille område. Endelig er det patruljen, der er forberedte, der forstår at samarbejde, hvor patruljelederen har overblik og hvor der er et godt sammenhold, der oftest løber med sejren.
 
Vinderen af de enkelte konkurrencer får enten sølvplader eller læderlapper til deres stander. Den vindende patrulje får desuden en vildsvinetand til standeren og korpsets vandrepræmie, der er et sværd.
Bedste trop får en sølvplade og en flot rævehale til tropsstanderen.


Det er muligt at se indbydelser, pointskemaer og fortællinger for størstedelen af de afholdte turneringer. Fortællingerne er skrevet af spejdere.

DEL PÅ: