Primi Kursus 2009

 

Der blev i år afholdt Primikursus samtidig med LPT og Pioner/Rover-turnering. 13 forventningsfulde ledere mødte op lørdag til flaghejsningen for hele LPT.

Vi lagde ud med at køre til Holbohytten i Helsinge hvor vi først fik instruktion i slibning af økser. Det var foropgaven til næste opgave: Vi skulle lave vores eget spækbræt i egetræ. Det gik rigtig godt og flere fik et rigtig fint bræt ud af egestammen. Så skulle vi flette vores egne halmmadrasser, det fik vi meget sjov ud af. Efter madrasfletningen pakkede vi grejet sammen og gik ud på heik tilbage til Høbjerg Hegn igennem skoven med oppakning og højt humør.

Vel tilbage på pladsen blev vi sat til at lave bivuaker, det foregik sjakvis. Hvert sjak fik udleveret 2 finske fyr til at lave vores aftensmad på. Basse stod for maden, så vi fik som vanligt god mad. Primi mad i foliebakker og dampede pærer med flødeskum.

Ved aftenbålet holdt vi roverting, hvor vitalte om dagens opgaver og korpsets ve og vel. På tinget blev bla. Kaninspejd, medlemshvervning og pengeskabende aktiviteter vendt. Derpå krøb vi i poserne på vores bløde halmmadrasser.

Efter en god nats søvn stod vi op til let overskyet vejr med spredt finregn. Morgenmaden blev indtaget ved bålet og efterfølgende fik vi udleveret pile og en opgave der bestod i at lave vores egen bue og affyringsrampe, og skyde med ildpile. Rampen og aftrækssnoren skulle indstilles så vi kunne ramme et mål præcist med ildpil. Det lykkedes at få ramt målet for flere af sjakkene, men kun et sjak fik også ild i målet.

Naturkundskab blev også berørt på kurset, der skulle bestemmes fugle ud fra billeder, 16 fugle fik de fleste styr på da de efterfølgende kravlede rundt i krattet for at finde facit.

Næste opgave bestod i at lave en olielampe af konservesdåser, det var en udfordring da flere lamper blev overtændte og ikke lige var til at slukke igen, men det lykkedes da at få tændt et par bål med dem. Til frokost skulle vi have foreller som vi selv skulle ordne og plankestege over bål. Brian fra Gribskov viste sig som en rigtig fiskehandler og ordnede en rum mængde fisk, på sit hjemmelavede spækbræt.

Til slut fik vi udleveret et knobtov og vi udfordrede hinanden udi knobenes mangfoldigheder, mens vi evaluerede weekendens opgaver. Det var et godt
og udbytterigt kursus for os alle.

Camilla, Kong Valdemar Trop

DEL PÅ:

Primikursus 2009