De første 25 år

De Gule Spejdere brød i 1984 ud fra de blå DDS spejdere, efter mere end et årtis utilfredshed med den udvanding af det egentlige spejderarbejde der skete i disse år. Ændringen i spejderarbejdet var følgerne af en sammenslutning af det gamle gule drengespejderkorps med det gamle blå pigespejderkorps og af de strømninger, der var i samfundet i kølvandet 1968 perioden.

 

De Gule Spejdere blev stiftet for at værne om de sjove, iderige og meningsfyldte spejderarbejde. Man ønskede at bevare det traditionelle spejderarbejde med spejder patruljesystemet i fokus. Et spejderarbejde med friluftsliv og primitivt lejrliv, et fremadskridende arbejdsprogram med duelighedstegn og landspatruljekonkurrencer hvor patruljer mødes og dyster om de eftertragtede vildsvinetænder. Man ønskede at videreudvikle spejderarbejdet med base i de traditioner og den ånd som herskede i de succesfulde spejderår i starten af 1960 erne. Det gælder om at bevare og forny.

 

De Gule Spejdere er et af de mindste spejderkorps i Danmark, men lever i bedste velgående med et stort aktivitetsniveau og høj grad af engagement her 25 år efter stiftelsen. Korpset består af 13 grupper geografisk fordelt i Nordjylland, på Fyn, Sjælland og Bornholm. Korpset  har gennem de seneste 15 år oplevet en lille men konstant medlems tilvækst, så der nu er 800 uniformerede medlemmer. Dette i en tidsperiode hvor antallet af spejdere i andre korps desværre falder drastisk. En af De Gule spejdertroppe er en af Danmarks største med over 200 uniformerede medlemmer fra syv år og opefter.

 

De Gule Spejdere er internationalt tilknyttet verden spejder organisationen "World Federation of Independent Scouts" og afviklede i 2002 en verdensjamboree på jamborettepladsen i Rold Skov. Korpset har selv deltaget i lejre i bl.a Europa, Grønland og USA.

 

De Gule Spejdere fejrer 25 års jubilæet med en jubilæumslejr for medlemmerne på den berømte jamboretteplads i Rold Skov i dagene mellem den 4. og 11. juli 2009. Korpset inviterer alle tidligere gule spejdere og andre interesserede til at besøge lejren på en særlig festdag den 10 juli, hvor der vil være åbent hus og festarrangement.

DEL PÅ:

Plakaten i stor størrelse

kan hentes her