DGS Centerklan

Det hele startede da De Gule Spejdere blev grundlagt, og korpset kom op og køre.

Kan vi i dag takke en del ildsjæle for. Vi stod som et nyt korps uden mærker, standere, præmier, sølvplader, bæltespænder og alt det der nu engang hører med i spejderarbejdet. Og i den forbindelse er der specielt én mand vi kan takke - nemlig Jens Andersen. Hans uovertrufne fingerfærdighed og flid er nemlig skyld i at vi efter meget kort tid både havde vores egne sølvplader, brændemærker og vandrerpræmier og han har faktisk forsynet korpset med disse ting lige siden.

 

Men Jens vil ikke have penge for sit arbejde - og derfor har han lige siden starten overført pengene til "Jens Andersens Spejderfond", der har det ene formål at finansiere et Spejdercenter for De Gule Spejdere i Danmark.

 

Korpset har nu nået en størrelse hvor Spejdercenteret vil være et kæmpe aktiv, og "Jens Andersens Spejderfond" indeholder et beløb, hvor det er realistisk at finansiere købet af et Spejdercenter, med supplering fra eksterne midler. Jens Andersen har ikke selv følt sig i stand til at etablere et spejdercenter. DGS Center Klan blev derfor stiftet, som en selvstændig afdeling under De Gule Spejdere i Danmark, for at skabe og drive et Spejdercenter.

 

Formålet med spejdercenteret skal være at styrke det nationale og internationale samarbejde omkring spejderarbejdets værdier for både børn, unge og voksne med tilknytning til De Gule Spejdere i Danmark, og Internationale spejderorganisationer.

 

Centeret skal desuden skabe rammen for en national og international uddannelse af spejdere og ledere, samt give De Gule Spejdere i Danmark muligheden for at holde lejre og turneringer, for korpsets medlemmer.

DEL PÅ:

Mødereferater

Kan ses på INTRA sider