Ledertræning 2009

Skjoldungerne stod i år for afviklingen af årets ledertræning/træf. Alle mødte frem ved Høve Strand, og stod klar ved flagparaden kl. 13.00. Vi åbnede med et fantastisk flot vejr, og hvor var det dejligt, at vi skulle være udendørs og lave praktiske opgaver til at starte med.

Lige efter paraden blev vi inddelt i patruljer og så gik det løs med pioneringsopgave. En rigtigt god opgave, som krævede teknisk snilde, kreativitet og håndelag. Vi skulle bygge en svævende flagstang, efter en model René havde bygget. Og kravet var at vi skulle kunne hæve og sænke flaget. Vi fik også udleveret stof og maling til at lave et flag. Vi havde 2 timer til opgaven - og alle hold var færdige før tid. Det vidner om den kvalitet, vi ledere i De Gule Spejdere har.

Derefter var det tid for kaffe og kage, information fra korpsstyrelsen, grenmøder og opsummering af alle møder. Lige før middagen kom det alle har
ventet på - Ole præsenterede den færdige jubilæumsbog. Med et blev der stille - alle fordybede sig straks i bøgerne og Ole havde travlt med at skrive autografer. Vi måtte modvilligt lægge bøgerne væk og gå ind til middagen. (det var nok meget fornuftigt, ellers var vi alle end med næserne i bøgerne resten af aftenen).

Efter middagen fortalte Ole Jacobsen om at drive spejderarbejde på Elfenbenskysten. Ole er dansker og bor på Elfensbenskysten. Der er han spejderchef og er ved at samle de uafhængige spejderkorps i Afrika. Ole fortalte mange spændende historier og om de trange kår lokalbefolkningen har. Aftenen fortsatte med hygge.

Søndag stod den igen på patruljeopgaver - alle patruljer skulle bygge en rygeovn, og ryge deres egen fisk til frokost. Igen en rigtigt god opgave.

Tak til Skjoldungerne for et rigtigt
godt ledertræf.

MGSH Stinus

Preben Bjeragger fik ved træffet udleveret
det firkantede tørklæde for en
stor indsats for korpset.