Årets højdepunkt for pionere og rovere. 24 timer spækket med spejderopgaver af høj klasse, vanskelig orientering og gourmet i verdensklasse, sådan kan årets pioner og roverturnering bedst karakteriseres.

 

Så blev klokken endelig 14.00 lørdag d. 13. okt. 2007, tidspunktet som alle landets pionere og rovere havde ventet med længsel. To pionersjak og 3 roversjak stod klar foran lederhytten for at modtage de første opgaver på årets turnering. Foran dem lå 24 timers udfordringer indenfor alt tænkeligt og utænkeligt spejderarbejde. De første opgaver, der blev udleveret, var: opbygningen af en hytte til hvert sjak, med spisebord, køkkenbord og seng, en glødeholder, en nying, et bålsted og selvfølgelig dagbogen. Sjakkene gik hurtigt i gang med de udleverede opgaver. Lidt senere blev der udleveret pilegrene til at flette en brødkurv af og materialer til et nivelleringsinstrument. Det første, der skulle være færdigt, var bålstedet og glødeholderen, de skulle nemlig bruges kl. 16.30, hvor hvert sjak skulle stille med deres ildbor til båltændingskonkurrence. Det var så meningen, at de gløder/ den ild, der blev frembragt, skulle fragtes over til bålstedet i glødeholderen, så der var ild til at lave mad over. Men efter meget arbejde og mindst ligeså meget røg, måtte alle sjak dog give op uden at have fået ild. Herefter blev der udleveret et O-løb på et kort sammensat af forskellige kort og med manglende signaturer nogle steder, samt instruktion fra kokken af hvordan aftensmaden skulle tilberedes.
Fra kl. 18 og indtil kl. 24 kunne der hver time slås med en terning om en timeopgave. Dog var der den begrænsning, at man kun kunne få udleveret en i timen, og hvis man kom for sent, måtte man undvære en opgave og dermed også point!  De opgaver, der kunne modtages, var: Save en skive af en træstamme med en skørsav, en lysekrone, en langsplejsning, en talje, et våbenskjold og et kroketspil

Der blev gjort en stor indsats for at hente alle posterne på O-løbet, men der var ingen, der fik hentet alle, på trods af at nogle var ude og løbe i op mod 4 timer. Imens nogle løb, var der andre, der tog sig af at bygge videre på hytten og kokkerere en overdådig middag. Jeg kan kun tale for mig selv, men efter 3½ time i en våd og efterhånden mørk skov var det et af de bedste måltider, jeg har smagt.
Aftenen gik slag i slag med at løse de forskellige timeopgaver, og som om det ikke var nok, blev der i løbet af natten udleveret materialer til en trillebør! Men også til lidt godt til maven - der skulle nemlig laves æbleflæsk. Det er jo nu en gang med til at holde humøret højt, at man får lidt varmt i løbet af natten. Som sædvanlig var der ikke tid til at sove, men hvorfor skulle man også det, det kan man jo gøre, når man bliver gammel. Men selvom man ikke har sovet, skal man jo have morgenmad, og som det sømmer sig for en turnering, skal det selvfølgelig være en solid en af slagsen, så den stod på æg, bacon og pandekager med æblefyld. Lækkert. Men bare fordi der skal laves mad og spises, stopper turneringen ikke, nej, igen var der mulighed for at hente timeopgaver, fra kl. 6 til 12, her kunne bl.a. hentes: en hurtig quiz, lav en lagkage, lav en ramme til billedet af BP, en stjernequiz, et træktov.

Men man laver jo ikke bare en masse ting, fordi det er sjovt, men fordi de skal bruges til noget, og morgenens første faste opgave var at lave et kort over lejrpladsen med højdeforskelle ved hjælp af nivelleringsinstrumentet, og derefter stod den på Roverræs - en opgave/dyst, der er mere berygtet end elsket blandt landets pionere og rovere. I år gik det ud på, at trillebøren skulle bruges til at fragte en mand rundt på en bane to gange, når man så ankom til mål, skulle sjakkets våbenskjold hejses til tops i den opstillede flagstang ved hjælp af langsplejsningen og taljen. Da denne dyst var slut, var der lige tid til at få afleveret de sidste opgaver og score de sidste point, inden turneringen sluttede. Der blev holdt afslutning og uddeling af præmier - heriblandt vandrepræmierne Pionerskjoldet og Rovertvejen. Herefter indtog vi alle en overdådig frokost tilberedt af Basse. Pointskema og placeringer skulle du gerne kunne se et andet sted i bladet, men jeg kan da lige røbe, at det er tradition, at det vindende roversjak skriver en beretning til Spejdersport.

Jeg vil sige tak til 1. Næstved og Frank for en rigtig god turnering med rigtig mange gode spejderopgaver, jeg glæder mig til at deltage til næste år.

 

Med spejderhilsen

 

 

Michael Vester

Billede

På vegne af Lommelærkerne

 Rold Skov Gruppe

 

DEL PÅ:

Invitationen

Pointskemaet