Roverturneringen 2009

Hermed en beretning om hvordan 3 store legebørn vandt titlen som Danmarks bedste Rover-sjak :-) læs mere

Pionertuneringen 2009 - Høbjerg Hus

 

Bladene er brune. Vinden er frisk men dog lidt kold. Et typisk tegn på sommeren er ovre og efteråret står for døren. Traditionen tro, bliver der afholdt LPT, rover- og pioner turnering i efterårsferien, og i år var selvfølgelig ingen undtagelse.
Høbjerg Hegn i Nordsjælland dannede rammen om denne begivenhed.

Klokken 14.00 blev pioner turneringen skudt i gang. Hvert sjak skulle bygge en stige, som skulle medbringes på et orienteringsløb, hvor posterne hang i 2 meters højde. Da vi kom tilbage og havde fået pusten, gik jeg i gang med at bygge vores "boplads", og Mathias startede på bålpladsen.

Inden længe havde vi fået etableret bålpladsen og et bål, som vi kunne varme os ved. En råben fra lederbygning lød i halvmørket og bad en person fra hvert sjak komme derop. Vi fik udleveret mad og fik fortalt, hvordan vi skulle bære os ad med at lave aftensmaden. En 3 retters menu skulle strikkes sammenbestående af røget fisk, kyllingefars viklet ind i spidskål og som dessert flamberet ferskner vendt i sukker med hakkede mandler drysset på.

Imens Mathias lavede mad, lavede jeg de opgaver, der kom væltende ind. Og væltende ind kom de. Både trækiler og vindmølle med tilhørende lampe af kokosnød. Senere hen ad aftenen blev vi bedt om at stille med de trækiler, vi havde lavet, og en mukkert. Der skulle flækkes en kævle per sjak til en nyring. Da den var flækket, skulle den bare udhules en smule og så var den klar til at få hældt gløder i.

Opgaverne fortsatte med at vælte ind resten af aftenen og noget af natten. Vi fik blandt andet en masse quizzer og spørgsmål omkring korpset. Opgaver som flaskeskib, en måtte, en woodcraft opgave, hvor man skulle indsamle blade og svampe, og skrive tilhørende navne på. Vi skulle også tegne en rute med de rigtige signaturer og målestoksforhold, som stod beskrevet på et stykke papir. Vi skulle male et maleri af Baden Powell, løbe et nat orienteringsløb med 14 poster og klargøre en dej til boller næste morgen.

I morgenstunden begyndte fuglene at synge igen og solen at stå op. Det samme gjorde lederne, som havde flere opgaver til os. I morgendisen hørte man en jysk stemme bryde lyden af hamrende mukkerter, huggende økser og en trækken fra savene. Det var Margon der råbte "så står vi op spejdere! 5 min til havregrødsdyst! ". Efter vi hørte det, blev vi klar over, at vi havde været vågen hele natten, og at det snart var morgen. Morgen startede med, at vi fik af vide, at vi skulle lave et par ski, hvor der skulle være plads til alle i sjakket og et par stylter, som vi skulle bruge senere på dagen. Men en af de mere udfordrende opgaver var alligevel opgaven med affyringsrampen til flaskeraket.
Til morgenmad bagte vi boller i vores ovn, og lavede syltetøj af skovbær.

Afslutningen nærmede sig, trætheden havde allerede været der i lang tid, men de sidste udfordringer skulle klares inden vi kunne slappe af, for første gang i 24 timer. Skiene, stigen og stylterne skulle bruges i det såkaldt rover/pioner løb. Man skulle først gå en rute med sine ski og stige og slutte af med stylterne, hvor der skulle tilbagelægges en afstand for hver deltager i sjakket. Affyringen af vores flaskeraket blev også gjort her. Nogle fløj højt, andre lavt, og nogen fløj slet ikke. Men alle blev en smule våde af vandet, der fløj ud af flaskerne.

Efter alle anstrengelserne var det tid til frokost. Og omkring klokken 13.00 skulle vi til en lækker fælles frokost, hvor vi også skulle aflevere vores dagbøger, som vi havde skrevet i under alle turneringens 24 timer. En lille time senere gik vi alle sammen, med maven fulde, ud til flagparade, hvor der blev sluttet af med en præmieoverrækkelse. Kampen om skjoldet og titlen som Danmarks bedste pionersjak var meget tæt, og de 4 sjak lå inden for 10 point.

I sidste ende så var det Mathias og jeg, der stod tilbage som vindere af pioner turneringen 2009 og med titlen som Danmarks bedste pionersjak. Trods en voldsom træthed, fandt vi hurtigt smilet frem ved overrækkelsen af skjoldet og sølvpladen.

Stillingen for pioner turneringen så
således ud:

1: Mathias & Jacob (1. Næstved)

2: Mark & Christian (Frederiksborg
Trop)

3: Jens & Tina (Grib Skov Trop)

4: Anders & Casper (Grib Skov Trop)

Nu da jeg alligevel har vundet retten til at skrive et indlæg til Spejdersport, så vil jeg da også gerne benytte chancen til atter at takke Dennis, Claus og Henrik for det flotte arbejde de har lagt i planlægning og afviklingen af den spændende turnering, de har fået stablet på benene. Tak skal I have!

Med Gul Spejder Hilsen

Jacob, 1. Næstved

DEL PÅ:

Pointskema

Invitationen