Stifinderturneringen 2012

Sortfodsstammen havde inviteret til Den Store Bisonjagt på fårefolden i den vestlige udkant af Nødebo. Sortfødderne ønskede at dele deres overflod af bisoner med landets øvrige stammer og inviterede derfor alle stifindere til stifinderturnering.
Alle samledes torsdag (Kristihimmelfartsdag) på fårefolden og efter at Leif og jeg havde budt velkommen og vi havde hejst flaget blev stifinderturneringen sat i gang. Alle kobler fik travlt med at indrette lejrpladser mens lederne holdt et lille ledermøde.  Efterfølgende blev der rejst telte og givet gode råd til koblerne.
I løbet af eftermiddagen blev der afholdt Stifindernes Buemesterskab og der blev for første gang uddelt præmier til 1., 2. og 3. bedste bueskytte. Se i pointskemaet her på hjemmesiden hvem der var de dygtige bueskytter.
Efter 5 timers hårdt arbejde i dejligt sommervejr bød Sortfødderne på Bisonburgere i rå mængder serveret ved Bassebjerg som fungerede som burgerfabrik denne aften. Således mætte og veltilpasse gik stifinderne tilbage til lejren hvor der var omklædning til indianerdragter inden den store Tonkawa kaldte til samling omkring de nye flotte trommer.
Til hver tromme var der fremstillet en hellig trommestik som skulle følge trommen fremover. Midt under samlingen kom at par skurkagtige Rødjakker og stjal trommestikkerne og selvom stifinderne var hurtige lykkedes det alligevel Rødjakkerne at komme væk. Tonkawa fik samlet stifinderne igen og opfordret til at de dagen efter skulle forberede sig på et opgør med Rødjakkerne.
Enkelte kobler arbejdede efterfølgende på deres lejrpladser inden de gik i poserne. Andre stod meget tidligt op, de forvekslede tilsyneladende en forbi kørende bilists dytten i hornet med Hans Peters trompet (trompeten lyder altså bedre!) og mente at når solen nu var på vej op her lidt over 4 så var det tid til at stå op!
Vi andre ventede til vi på behagelig vis var blevet vækket af trompeten - hvilken fantastisk måde at blive vækket på - før vi stod op. Morgenmad, opvask og oprydning skulle klares inden flagparaden.
Hele fredagen blev brugt på at løse 11 poster på stifinderløbet. Der var lavet en flot men noget stram tidsplan for afviklingen af stifinderløbet og koblerne kom som perler på en snor. Efter at opgaverne var løst var det tilbage til lejrpladserne og i gang med aftensmaden. Der skulle bages boller, kærnes smør og laves indiansk fiskesuppe. Som madbedømmer må jeg sige, at det var virkelig en god oplevelse.
Aftenen sluttede af med et godt lejrbål og fin underholdning af de forskellige stammer. Undervejs fortalte Bent Bjerring om opstarten af De Gule Spejderes stifindergren, som Bent er hovedarkitekten bag. Således godt underholdt var der franske hotdogs også kaldet "Indianer i sovepose" som en passende afslutning inden posetid.
Lørdag bød igen på behagelig vækning af Hans Peters trompet, morgenmad, opvask og oprydning inden flagparaden og så gik det ellers løs med tovtrækningen. Stifinderne blev inddelt i blandede hold og dystede ivrigt mod hinanden. Det hele blev traditionelt afsluttet med en trækning mellem stifindere og ledere. Lederne vandt - kun den første trækning, de næste 2 blev vundet af stifinderne. Tillykke med det!
Lige så traditionsrigt er nedbrydningen af lejren. Poul opfandt systemet for mange år siden og der bliver gået til den med meget stor iver af alle kobler. Tingene bliver brudt ned en efter en og efter hver del er der klarmelding. Super dejligt at se hvordan alle giver den en skalle og hvor hurtigt en stifinderlejr kan forvandles til en græsmark igen. Jeg håber nu ikke, at der er nogen får der brækker et ben i nogle af de pælehuller der ikke blev dækket helt.
Efter at alle lejrpladser var ryddet var det tid til det endelige opgør med Rødjakkerne. De blev vist overrasket af det store opbud af stifindere og inden de fik set sig om var de taget til fange. Tonkawa fik de hellige trommestikker tilbage og alle stammer kunne således få en tromme og trommestik med hjem til brug i deres hjemlige arbejde. Til næste års stifinderturnering skal trommerne igen med, så vi på behørig vis kan kalde til samling hos Tonkawa.
 Så var det tid til præmieoverrækkelsen. Pointskemaet her på hjemmesiden viser hvem der blev præmieret for deres indsats. Alle kom heldigvis hjem med en god oplevelse og lørdagens regn ødelagde ikke humøret og den gode stifinderturnering. Vi slutte af med slangen inden der var frokost mens de første blev kørt til stationen for hjemkørsel og vi andre kunne nyde de sidste minutter sammen. Til sidst kunne de sidste af os tage vores nyskyllede men tørre telte ned og køre hjem efter et par gode dage sammen med en masse dejlige stifindere og ledere.
Tusind tak til Grib Skov Stammen for en rigtig god stifinderturnering.
På gensyn hvis ikke før, så til næste års stifinderturnering.
Med spejderhilsen
Per Stigaard

 

DEL PÅ:

Pointskema 2012

Invitationen

Foropgaven