Første del.

Gorm, søn af Hardeknud og konge af Jelling har kaldt alle edsvorne til brudefest for sin Stallar Ulv Palnatoke og Jorun, datter af Jarl Skjalm Hvidelæder. Festen skal stå i Hallen Øksedal midt mellem Alabu og Aggersborg på Vendelfiordens bred. Brudefærden har stor betydning for samlingen af Daneland da det vil smede blodsbånd mellem Jarlerne af Odins by, Jelling og Leire.

En ordentlig brudefest varer flere dage og tiltrækker markedsfolk og håndværkere fra nær og fiærn – ja nogle kommer fra Vesterland, Venden og Svealand og bringer med sig specialiteter helt fra Romahavet. Hellashavet og Særkland. Der vil være pottemagere, pilefletterier, væverier, røgerier, smykkeværksteder, smedjer, våbenværksteder, træskærerværksteder, læder og ben værksteder og bagerier, hvor man kan udbygge sine evner, lige som der vil være turneringslege, Leikere og spil.

Men i Asgaard keder guderne sig og samles til ting under Yggdrasils rod for at beslutte Danernes skæbne. Skal de lade Bjørn Jernside, jarl af Svealand tage sin hævn over Palnatoke, som tog hans hånd i slaget ved Kaupang, som Tyr ønsker det, lade sværdene tale og atter fylde Valhallas sale med valkyriernes høst. Skal de lade den snu Loke bestemme og fingere et bruderov, for at velkomme den forsmåede bejler Silfraskalli, Sølvernes skjold og Jarl af Rynkeby, Fyn, i deres sale. Eller skal de lade Freja få sin vilje og lade brudefærden føre til ende.

Mens Urd spinder sine tråde af Yggdrasils rødder og fastlægger Danernes skæbne forberedes festen i Øksedals hal og edsvorne fra Danernes lande søger mod det nordlige Jylland.

DEL PÅ: